Bierbrouwen dus...

Als bierliefhebber en bourgondiër vond Marten bierbrouwen altijd al interessant, misschien was het nu het moment om het echt te gaan doen. Dus de kop d'r veur en goan!  Zo werd er in 2015 een brouwketel van 50 lt. met toebehoren gekocht en kon het na enige studie beginnen. Na veel lezen over het brouwproces,  mouten,  hopsoorten, gisten, hygiëne, maischen enz. ging het eerste brouwsel van start. En al doende leert men.

Nu zijn er na 4 jaar al veel lekkere biertjes gebrouwen zoals tarwebier, tripel, quadrupel en IPA. Onze missie is gewoon bijzonder lekker bier te maken, hier en daar hebben we gebruik gemaakt van kruiden als dropplant, koriander en de hop van de Beulaker, wat niet aan te raden is. Het is een proces wat zich blijft vernieuwen door steeds leuke recepten te ontwikkelen en te brouwen. Na verloop van tijd zijn er lekkere bieren uit ontstaan. Wij zijn dan ook trots het eerste streekbiertje een  naam te kunnen geven:

"Mooie Machteld" Tarwe bier 

 

De naam komt  in de historie van Giethoorn voor.